09301921680
طراحی سایت از ایده پردازی تا بازاریابی اینترنتی | نمونه کارها | قیمت طراحی سایت

صفحه اصلی گوگل

یکی از عناصر مهم صفحه اصلی گوگل، لوگوی آن است که در بالای نوار جستجو قرار گرفته است. لوگوی گوگل در واقع یک لوگوتایپ است و همان نام گوگل است که با استایل خاصی نوشته شده است.

بی­شک وب سایت گوگل یکی از بزرگترین و مهم­ترین وب سایت­های اینترنتی است. همه می­دانیم که موتور جستجو اولین خدمتی بود که شرکت گوگل عرضه کرد. به مرور زمان، این شرکت فعالیت­های خود را گسترش داد و در حال حاضر ده­ها خدمت مختلف را به کاربران اینترنت عرضه می­کند. تنوع خدمات به قدری زیاد است که عملاً شما بیش از 70 درصد نیازهای خود در اینترنت را می­توانید با خدمات گوگل برطرف نمایید.

همین تنوع خدمات موجب شد که در سال 2015، شرکت بزرگتری به نام آلفابت ایجاد شود و گوگل یکی از زیرمجموعه­های آن باشد. کاملاً روشن است که چنین شرکت موفقی، به طراحی محصولات خود اهمیت زیادی می­دهد. در این نوشتار قصد داریم نگاهی به طراحی صفحه اصلی گوگل بیاندازیم و ببینیم که این غول فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک، چه نکاتی را در طراحی این صفحه که میلیون­ها بازدید روزانه دارد، مد نظر قرار داده است.

وبسایت google.com یک موتور جستجو است. یعنی آنچه که کاربر به دنبال آن است را دریافت می­کند و سپس در وب سایت­های موجود بر روی اینترنت، آن را می­یابد. بنابراین اولین هدف، دریافت نیاز کاربر است. از اینرو در صفحه اصلی گوگل ، باکس جستجو در وسط قرار داده شده است.

در بالای نوار جستجو، لوگوی گوگل خودنمایی می­کند. در زیر نوار جستجو هم دو دکمه google search و I am feeling lucky قرار داده شده است. قرار دادن نوار جستجو در وسط موجب شده است که تمامی وزن صفحه روی آن قرار بگیرد و اولین چیزی که توجه کاربر را جلب می­کند، همین نوار جستجو است.

در بالا سمت راست گزینه ورود را می­بینید. در کنار آن گزینه یک مربع 3 در 3 کوچک قرار دارد. اگر بر روی این مربع کلیک کنید، سایر سرویس­های گوگل را می­بینید. معمولاً دو لینک دیگر در بالا سمت راست قرار دارد که images و gmail می­باشند. Images ویژه جستجوی عکس است و gmail هم سرویس ایمیل شرکت گوگل می­باشد.

اگر وارد حساب گوگل خود شوید، یک علامت زنگ کوچک هم به بالا سمت راست افزوده می­شود که نشان دهنده اعلانات شماست. اگر در هر کدام از سرویس­های گوگل برای شما اعلانی بیاید، با کلیک بر روی علامت، می­توانید آن را ببینید. هم­چنین که دکمه ورود تبدیل به یک دایره خواهد شد که درون آن اولین حرف نام کاربری شما نوشته شده است. با کلیک بر روی این دایره، می­توانید خارج شوید یا اطلاعات حساب خود را ببینید.

گوگل در گوشه سمت راست نوار جستجو یک علامت ذره­بین قرار داده است که نماد رایج جستجو می­باشد. در گوشی­های موبایل، در کنار علامت ذره­بین یک علامت میکروفون هم قرار دارد که ویژه جستجوی صوتی است. یکی از راهکارهای گوگل برای بهبود تجربه کاربری موبایل، همین جستجوی صوتی بوده است. گوگل هزینه زیادی برای پیاده­سازی هوش مصنوعی و پردازش صوت مربوط به این سرویس پرداخت کرده است.

در حاشیه پایین صفحه، سایر لینک­های جانبی قرار دارد. لینک­هایی همچون درباره ما، همکاری، تبلیغات، حریم شخصی، شرایط استفاده از خدمات گوگل و تنظیمات. در بخش تنظیمات چیزهای زیادی را می­توان عوض کرد. حتی تعداد نتایج جستجوی نمایش داده شده در هر صفحه. در حالت معمول این تعداد 10 است ولی می­توان آن را تا 100 هم افزایش داد.

گوگل برای برخی مناطق و کشورها، صفحه ویژه دارد. به عنوان مثال، google.ch صفحه مخصوص کشور سوئد است. اگر گوگل تشخیص دهد که از کشور سوئد وارد شده­اید، مستقیماً شما را به آدرس google.ch هدایت می­کند. متأسفانه این قابلیت برای ایران وجود ندارد ولی می­توانید در بخش تنظیمات، زبان گوگل را فارسی کنید.

لوگوی گوگل

یکی از عناصر مهم صفحه اصلی گوگل ، لوگوی آن است که در بالای نوار جستجو قرار گرفته است. لوگوی گوگل در واقع یک لوگوتایپ است و همان نام گوگل است که با استایل خاصی نوشته شده است. لوگوی گوگل در طول تاریخ این کمپانی تغییرات زیادی داشته است. در زیر عکس برخی از لوگوهای گوگل را می­بینید.

اولین لوگوی گوگل را شخص سرگی برین، مؤسس گوگل، طراحی کرد. لوگوی گوگل ترکیبی از رنگ­های اصلی و چند رنگ غیر اصلی است. اما در زمان وقوع برخی از فجایع بزرگ، گوگل لوگوی خود را بی­رنگ می­کند.

یکی از خلاقیت­های گوگل در زمینه لوگو به نام دودل (Doodle) معروف است. در مناسبت­های مختلف، گوگل لوگوی خود را تغییر می­دهد که به آن دودل می­گویند. اولین دودل را باز هم خود سرگی برین و لری پیج طراحی کردند. این دودل مرد در حال سوختن (burning man) نام داشت.

تا مدتی طراحی دودل به بیرون شرکت واگذار می­شد، اما هم اکنون تیمی به نام دودلرها (Dooodlers) در گوگل وجود دارد که کارشان طراحی دودل­ها در مناسبت­های مختلف است. از سال 2010، پیچیدگی و تنوع دودل­های گوگل افزایش یافت. در حال حاضر برخی دودل­های گوگل انیمیشن هستند و برخی هم حالت تعاملی دارند و با حرکت ماوس در صفحه اصلی گوگل واکنش نشان می­دهند. گاهی اوقات هم دودل­ها لینک هستند. صفحه اصلی گوگل حتی برای تولد یا مرگ مشاهیر بزرگ هم دودل­های ویژه طراحی می­کند. گفته می­شود که تا سال 2014، گوگل بیش از 2000 دودل مختلف برای مناسبت­ها و مناطق مختلف طراحی کرده بود.

یا بخت و یا اقبال

یکی دیگر از نکات جالب صفحه اصلی گوگل ، وجود دکمه I’m feeling lucky است که در نسخه فارسی با ترجمه یا بخت و یا اقبال وجود دارد. شاید قبلاً هم از خود پرسیده باشید که کاربرد این دکمه چیست؟ زمانی که عبارت مورد نظر خود را در نوار جستجو وارد کرده باشید، فشردن این دکمه شما را به اولین لینک نتایج جستجوی گوگل می­برد. در واقع دیگر نیازی به بررسی صفحه نتایج جستجو نیست.

اگر هم چیزی در نوار جستجو وارد نکرده باشید، دیگر به شانس خودتان بستگی دارد که به کجا بروید. معمولاً در این مواقع صفحه دودل­های گوگل باز می­شود.

طراحی متریال

در سال 2014، گوگل یک زبان طراحی خاص به نام متریال دیزاین (Material Design) تولید کرد. در حال حاضر این زبان تبدیل به یک سبک در طراحی اپلیکیشن­های موبایل و صفحات وب شده است. از ویژگی­های طراحی متریال می­توان به استفاده فراوان از grid و border، استفاده از انیمیشن­ها و افکت­های متحرک، دادن عمق به عناصر صفحه از طریق shadow و padding اشاره کرد.

در حال حاضر کلیه محصولات گوگل از این سبک طراحی استفاده می­کنند. در طراحی صفحه اول موتور جستجو هم از این زبان طراحی استفاده شده است.

18 بهمن 1395

دیدگاه های این مقاله

20 − شش =